T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / BEYPAZARI - Hatice-Cemil Ercan Fen Lisesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlediğimiz programda hem Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünün haklı gururu yaşadık hem de vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi andık.

Bu ruh, bu şehadet yüzyıllardır mekân değiştirse de aynıdır. O gün Çanakkale’de ne ise bugün de aynıdır. Ne mutludur ki vatanı uğruna şehadete ermiş bu vatan evlatlarına…

Oğlunun Şehit haberini  alan bir babanın yüreğindeki ateşin canlandırılması ile başlayan programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 

Bir hilal uğruna sayısız güneşlerin battığı, yüz binlerce vatan evladının birer birer toprağa düştüğü Çanakkale… Yedi düvele “Çanakkale geçilmez!” dedirten bir büyük destan…

Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve büyük Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale...

Şairin ifadesiyle Bedr’in arslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale...

Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale...

Çanakkale öyle bir mücadeledir ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. ..

Okul Müdürümüz Sayın İdris Erdoğan’ın açılış konuşmasından sonra Programımız Kur’an-ı Kerim  tilaveti ile devam etti.

 

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024

Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün!

Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün.

Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün,

 

Başına yüz milletin üşüştüğü yersin! 

 

İlçemizde düzenlenen “Çanakkale Ruhu Benim” isimli yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra devam etti.

 

Analar beni bilir, şehit anaları daha iyi bilir… Kokusunu yüreğinde hissedenler bilir. Ben Şehit Yahya Çavuş’un, Yüzbaşı Cengiz Topel’in, Eren Bülbül’ün, Mükremin Başaran’ın, Sefa Tiftik’in, Mahmut Bilgin, Onur Yaman’ın ve daha nice şehitlerin anasıyım, şehit anasıyım…

Yüreğim yanar mı, yanar… Gider her sabah toprağından bir tutam alıp özer içerim, içerim… İçerim de yüreğimdeki ateş sönsün diye … Ama kimseye belli etmem. Düşman görür, duyar da kibirlenmesin diye. Başımı hep dik tutarım. 

Program özel canlandırmalarla devam etti.Bu gösterim içerisinde Şehit Annesi, Ezineli Yahya Çavuş ve Şehit PÖH Mahmut Bilgin canlandırıldı.

 

Bir kahraman takım ve Yahya Çavuştular,
Tam üç alayla burada gönülden vuruştular.
Düşman, tümen sanırdı bu şahane erleri
Allah’ı arzu ettiler, akşama kavuştular

Türkü ve oratoryo ile de gösterim sona erdi.

 

Bizlerin ve bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimizin yüreğindeki vatan sevgisi, şehitlerimize olan muhabbetimiz ve minnetimiz öğrencilerimizin performanslarında tecelli etti.

Her şeyden önce yüreğinde vatan sevgisi olan, ülkemizi geleceğe taşımak için sorumluluk bilinci olan nesiller yetiştirmek asli görevimizdir.

Bu düsturla ecdada yakışan en iyi performansı sergileyebilmek için mesai harcayan değerli öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, teşrifleriyle bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize, özellikle Şehit PÖH Mahmut BİLGİN’in çok kıymetli anne ve babasına teşekkür ediyoruz.

 

 

 

Hatice Cemil Ercan Fen Lisesi Müdürlüğü

Başağaç Mah.Anadolu 7 Sokak No:1 Beypazarı/Ankara

Tel: 0 312 763 30 84  Faks: 0 312 763 30 86 

Pansiyon Tel: 0 312 770 08 72 

E-posta : hcesbl@gmail.com

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 21.03.2024 08:57 - Görüntülenme: 343
  Beğen | 8  kişi beğendi