T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / BEYPAZARI - Hatice-Cemil Ercan Fen Lisesi

MESLEKİ KARİYER GÜNLERİ

2022-2023 KARİYER GÜNLERİ

Her yıl düzenli olarak okulumuzda gerçekleştirdiğimiz Kariyer Günlerine bu yıl da start verildi.

Bugün Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen ilk söyleşinin misafiri Kaymakamımız Sayın Oktay ERDOĞAN'dı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz Yılmaz ile okulumuza misafir olan Kaymakamımız Sayın Oktay ERDOĞAN 12.Sınıf öğrencilerimizle okulumuz Konferans Salonunda buluştu.Kariyer Günlerinin bu yılki ilk buluşmasında Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın Osman Bahadır da öğrencilerimizin yanındaydı.

Yaklaşık 2 saat süren ve sohbet havasında gerçekleşen söyleşi öğrencilerimiz için çok verimli oldu. Öğrencilerimiz Kamu Yönetimi alanıyla ilgili, Kaymakam olma yolundaki uğraşlar, Kaymakamlık Mesleğinin icrası, Mesleğin zorlukları, Kaymakamlıkta iş ve işlemlerin nasıl yürütüldüğü vb. konuları Sayın Kaymakamımıza sordular. Kendileri de öğrencilerimizin yönelttiği soruları samimiyetle cevapladı. Ayrıca Kaymakam Bey kendi Kariyer Yolculuğunu da öğrencilerimizle paylaştı. Sözlerinin sonunda 12.sınıf öğrencilerimize bu yıl girecekleri üniversite sınavlarında başarılar dileyen Kaymakamımız Sayın Oktay ERDOĞAN, öğrencilerimizle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Programın son bölümünde Okulumuz öğrencilerinin günün anısına Robotik Kodlama Atölyesinde hazırladıkları ve patent başvurusu yaptıkları hediye Okul Müdürümüz Sayın İdris Erdoğan tarafından Kaymakam Bey'e sunuldu.

 17-08-202317-08-202317-08-202317-08-2023

 

Geleneksel olarak düzenlediğimiz Kariyer Günleri Söyleşilerimizin bu yıl ki 2. Misafiri Belediye Başkanımız Sayın Tuncer KAPLAN'dı.

Okulumuz Konferans Salonunda Saat 10:00'da 11. ve 12.Sınıf öğrencilerimizle buluşan KAPLAN’ın yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmaları Okul Müdür Vekili Adil GÖÇMEN'in öğrencilerimize Başkanımızın özgeçmişinden bahseden kısa açılış konuşması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz YILMAZ da öğrencilerimizle beraberdi.

Başkan KAPLAN, Siyaset kurumundan, Belediye Başkanlığı ve uğraşları, vb. konularda samimi açıklamalarda bulundu. Öğrencilerimize mücadele ve gayret konularında tavsiyelerde bulunarak gelecek planı yapmalarına yardımcı olmaya çalıştı.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen söyleşi oldukça keyifliydi.

Programın son bölümünde Müdür Vekilimiz Adil GÖÇMEN, günü anısına Belediye Başkanımız Sayın Tuncer KAPLAN'a tasarımı okulumuza ve öğrencilerimize ait olan Türk Patent ve Marka Kurumundan da patentini aldığımız hediyemizi takdim etti.

Daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

 18-10-2022

18-10-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 18-10-2022

 

 

Kariyer Günleri Söyleşilerimizde bugün Beypazarı Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mustafa BÜYÜKBAŞ ı konuk ettik.

12. ve 11. Sınıflarımızın katıldığı söyleşide Sayın BÜYÜKBAŞ, kendi kariyer yolculuğundan başlayarak Hukuk okumak, çalışılabilecek alanlar hakkında bilgi verdi.

Soru-cevaplarla süren ve öğrencilerimiz için oldukça faydalı olan etkinlikte Savcılık mesleğini, güncel konuları konuştuk.

Programın son bölümünde ise hatıra fotoğrafı çektirildi.

Değerli zamanını öğrencilerimize ayırıp etkinliğimize katılan Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mustafa BÜYÜKBAŞ'a günün anısına okulumuz öğrencilerinin tasarladığı hediyeyi Okul Müdürümüz Sayın İdris ERDOĞAN takdim etti.

 

17-08-202317-08-202317-08-202317-08-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.08.2023 - Güncelleme: 17.08.2023 14:49 - Görüntülenme: 183
  Beğen | 0  kişi beğendi